Metsästys » Puukot ja kirveet »

Morakniv Sieniveitsi Karl-Johan


Hinta
28.90
+ toimituskulut
Sis. alv 24%

Määrä
kpl

Heti varastossa


Saatavuus
Heti

Varastotilanne

Tuotteen kuvaus
Sieniveitsi, jolla sienien leikkaaminen ja puhdistaminen on tehokasta. Innovatiivisen käteen sopivan muotoilun ansiosta veitsen terä ja puhdistusharja on käytettävissä vuorotellen ilman tarvetta vaihtaa veitsen asentoa kädessä. Harja on valmistettu aidosta hevosen jouhesta ja puhdistaminen onnistuu sillä hellästi vahingoittamatta sientä. Toimitetaan käytännöllisen teräsuojuksen kanssa, jonka voi ripustaa vyölle tai napin läpeen helposti saatavilla olevaan paikkaan.

Kokonaispituus 141 mm. Kahvan halkaisija 30 mm. Terän pituus 55 mm. Terän materiaali kylmävalssattu ruotsalainen ruostumaton Sandvik erikoisteräs. Materiaali- ja valmistusvirhetakuu 10 vuotta. Valmistusmaa Ruotsi.

Tietoa tuotteen nimestä:
Karljohan on ruotsia ja tarkoittaa herkkutatti. Herkkutatti (Boletus edulis, jota myös kivitatiksi ja hepotatiksi kutsutaan) on arvostettu ruokasieni jota tavataan havu- ja sekametsissä lähes kaikkialla pohjoisella pallonpuoliskolla. Herkkutatti on tanakka, kiinteä ja muodoltaan helposti tatiksi tunnistettava. Sen malto (eli sisäsolukko) on kiinteää ja pähkinämäistä. Suurimmat löydetyt herkkutatit painavat yli kilon. Herkkutatti elää symbioosissa useiden puulajien kanssa, mutta se kasvaa mieluiten sellaisessa metsänpohjassa, jossa ei ole aluskasvillisuutta.
Herkkutatti on lähisukulaistensa männyntatin ja tammenherkkutatin tavoin maukas ja satoisa sieni, jota harrastepoiminnan lisäksi myös myydään Euroopassa vuosittain tuhansia tonneja. Suomessa herkkutatti on EVIRAn suosittelema ruokasieni.


Takuuaika
120 kk

Kommentit
Lisää kommentti

Tuotemerkki