Ilmainen 100 päivän vaihto- ja palautusoikeus

Latvalinnunpyynti - Testissä Anar Muohta -lumipuku


Metsästys, Latvalinnustus by Juhamatti J., 28.2.2022


Latvalinnunpyynti Tammikuun pakkasilla on yksi hienoimpia metsästyksen muotoja. Lumiset ja kuuraiset metsät ympärillä, suksien alla nariseva pakkaslumi sekä hyvällä tuurilla Tammikuun matalalta paistava aurinko. Tunnelma on mahtava. 
Aikaisemmilla latvalinnustus kerroilla päälle on vedetty sitä mitä on löytynyt ja joka on ollut vähänkään valkoista. Yleensä joku kauhtunut vanha, vähän revennyt lumipuku tai jokin valkoinen anorakki. Lumipuvun tekele on ollut hiostava ja liikkuminen siinä vaivalloista.

Pyyntikertoja lumiseen aikaan on tullut sen verta vähän, että erillisen puvun hommaamista niitä varten ei ollut tullut ajateltua. Tämän vuoden latvalinnustuksessa saatiin poikkeuksellisesti testaukseen Anarin Muohta -lumipuvut. Ohessa siitä kuvia ja käyttökokemuksia.

Puvun koon valinta

Ensimmäisenä lumipukua päälle pukiessa sai todeta että koot ovat todella reiluja. Toki niin täytyy lumipuvuissa olla jotta alle mahtuu reilusti lämmintä vaatetta eikä puku ahdista liikkuessa. Itse olen 176 cm ja normaalivartaloinen ja L -koko oli minulle reilu. Kuvissa isäni päällä on M -koko joka on hänelle reilu. Parhaiten minulle istui M -koko ja isälleni S -koko. Ja näiden alle jäi vielä tilaa reilusti muille vaatteille.

Suosittelen tilamaan joko oman vaatekoon mukaisesti tai jopa yhtä kokoa pienemmän. Siis jos käytät normaalisti L -vaatekokoa, sinulle soveltuu todennäköisimmin M- tai L- koko. Tietysti vartalonrakenteella on oma vaikutuksensa.

Puvun kuvio maastouttaa eriomaisesti. (Taukopaikka jängän reunalla)
 

Käyttö ja soveltuminen

Puvun digicamo -kuvio maastouttaa erinomaisesti. Metsästäjä häviää metsän tai jängän puuston sekaan ja paikallaan olevaa metsästäjää on vaikea havaita kauempaa.
 

 
Tuotteet‪»Vaatteet‪»Miesten vaatteet‪»Miesten metsästysvaatteet‪»Miesten metsästyspuvut‪»
Anar Muohta lumipuku
Tarjoushinta 69,00 €
(18)
Heti saatavilla
Metsästysvaatteet
Tuotteet‪»
Metsästysvaatteet
Metsästyspuvut, metsästystakit, metsästyshousut, metsäsästysasusteet, alusvaatteet, fleece...
Metsästysasusteet
Tuotteet‪»Asusteet‪»
Metsästysasusteet
Lippikset, pipot, kaulurit, sormikkaat, käsineet, vyöt, henkselit, kypärähuput,


Teflon -käsittely pitää puvun pinnan puhtaana. Tauolla kaadoin kahvia puvulle mutta se ei jättänyt minkäänlaista jälkeä puvun pintaan. Tämä tietysti lupaa puvulle myös pitkää käyttöikää. Aikaisemmat käytössä olleet lumipuvut alkavat olla jo hieman kellastuneet ja täynnä reissujen jättämiä tahroja. Puku tuntui pitävän jonkin verran myös tuulta.  

 

Puvun teflon -pinnoite estää likaantumisen.


Takin vetoketjut tuntuvat kestäviltä. Tämä on tietysti myös hyvä ominaisuus ottaen huomioon että näitä käytetään pääsääntöisesti pakkaskelissä. Takissa on kaksi vetoketjutaskua. Taskut ovat tilavia ja itse pidin niissä energiapatukoita hiihtoreissulla. Housuissa ei ole taskuja, mutta taskujen kohdalla on aukot josta pääsee käsiksi alla olevien housujen taskuihin. Tämä on minusta toimiva yhdistelmä. Housujen taskuun sai laitettua puhelimen joka pakkaskelillä pysyi hieman lämpimämpänä lumipuvun alla.

Kiristysnauhat löytyvät takin helmasta sekä housujen lahkeista. Takin hihansuissa on kuminauhat. Housujen vyötäröllä myös kuminauha sekä kiristysnyöri. Jos jotain kehitysehdotusta pukuun voisi antaa, niin kiristysnyöri myös hupun niskaosaan. Tällä estetään hupun valuminen silmille hiihtäessä tai liikkuessa.Takinhelman ja lahkeiden kiristysnyöri.


Huppu kaipaisi omaa kiristysnyöriä niskaosalle.


Vaikka lumitilanne oli kohtuullinen, oli hiihtäminen haastavaa. Varsinkin metsien siimeksessä minä raskasrakenteisempana hiihtelinen niin sanotusti pohjia myöten. Isä taas kevyempänä selvisi hieman helpommalla. Jängillä puolestaan oli hyvä kansi ja hiihtäminen oli nautinnollista. 

Puvussa oli hyvä liikkua ja se on joustava. Oikeastaan sitä ei huomaan ollenkaan päällä, mikä on hyvä. Itsellä oli pakkaskelillä puvun alla lämpökerrasto, välikerrasto, ulkohousut ja kaksi villapaitaa päällekkäin. Ja puvun alle jäi vielä tilaa.

Puku myös tuntui hengittävän jonkin verran. Voi olla toisaalta että tämä johtui puvun väljyydestä, jolloin ilma pääsi kiertämään alempien kerrosten ja puvun välissä.
Yhtään lintua ei tällä reissulla nähty, pientä auringossa paistattelevaa kuukkelia lukuunottamatta. Kukerrusta kuului kyllä sekä jälkiä näkyi reilusti. Linnut vain puuttuivat. Todennäköisesti kuulivat kuulaassa ja aurinkoisessa pakkassäässä hiihtelevät metsästäjät ja pysyttelivät kaukana. Se ei meitä haitannut, pelkkä hiihtely tälläaisessa säässä ja luonnon rauhassa korvasi saaliin puutteen.

Tuotteet‪»Varusteet‪»Sukset ja siteet‪»
Liukulumikengät
Metsäsukset
Tuotteet‪»Varusteet‪»Sukset ja siteet‪»
Metsäsukset
Sauvat
Tuotteet‪»Varusteet‪»
Sauvat
 


  

Kirjoittaja


 
Juhamatti Julkunen

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Testissä Burrelin kiikarit etäisyysmittarilla

Sain tilaisuuden tutustua tarkemmin tähän kiinnostavaan Burrel Diamond Pro 10x42 RF kiikariin, eli kiikariin etäisyysmittarilla. Tämä teksti kertoo kokemukseni kiikareista ja käyttöohjeet, miten niitä käytetään.  Ensitunnelmat kiikarista Ensi vaikutelma paketista ottaessa oli j...

Riistakameran valinta

Riistakameran valinta voi olla hämmentävää hommaa, varsinkin jos ei ole kameroihin aiemmin liiemmin perehtynyt. Tässä tekstissä jaan vinkkejä riistakameroiden käyttöön. Toivottavasti tästä on apua riistakameran valinnassa sekä käytössä!
Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu
Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu