Ilmainen 100 päivän vaihto- ja palautusoikeusHUOM! LOPPUUNMYYNTI ON RUUHKAUTTANUT ASIAKASPALVELUN SEKÄ VARASTON. PAHOITTelemme pitkittyneitä toimitusaikoja.

Jetboil Flash - retkikeittimien nykyaikaa


Hiking, Retkiruokailu, Jetboil, Retkeily, Learn with us by Juhamatti J., 2.11.2021

Yleensä retkihommissa ei tarvitse kovinkaan pitkälle edetä kun mielessä on jo tauko ja eväät. Onhan retkieväiden suunnittelu jo osa elämystä. Siksipä juuri iso osa retkeilyä ja siihen liittyvää toimintaa on ruoka ja sen valmistus. Ja ruoan voi valmistaa ulkoilmassa monella tapaa, eikä mikään tapa ei sulje toista pois. 

Trangia on kulkenut itsellä mukana monilla retkillä, aina vaelluksista lähiretkeilyyn ja metsästykseen kuin myös partioleireille. Nyt viime aikoina mukaan on kuitenkin lähtenyt Jetboil Flash -retkikeitin. Tämä lähinnä sen yksinkertaisuuden ja vaivattomuuden vuoksi: ei liikaa liikkuvia osia, kokoamisen ja pakkaamisen helppous sekä keittimen nopeus ovat sen valtteja. Valmistaja lupaa 150 sekuntia 0,5l veden kiehuttamiseen, ja sen kyllä saa toteutumaan. 


Keitin sopii erinomaisesti lisää-vain-vesi -tyyppisille retkiruokaratkaisuille - jotka yksinkertaisuudestaan huolimatta on todettu erittäin maistuviksi. Varsinkin valikoiman ollessa nykyään suhteellisen laaja. Vesi myös kiehuu sen verran vauhdilla että isompi porukkakin pääsee ruokailemaan nopeasti yhdellä keittimellä.Välillä on myös kiva jättää nokipannu pois viemästä tilaa repusta ja mennä pikakahvilinjalla - joka sekin on retkiolosuhteissa yllättävän maukasta. Pikakahvin/teen/kaakaon kanssa tämä on ylivertainen koska vesi on yleensä valmista ennen kuin porukka on ehtinyt kaivaa kuksat repuista.
 

Kokoaminen ja käyttö

Kokoaminen on helppoa. Kaikki tarvikkeet mahtuvat kattilan sisään. Käyttöohje pitää osat paikallaan kuljetettaessa eikä ylimääräistä kolinaa ja kilinää ole.
Pakkauksen mukana tulevat: 

 • 1 litran kattilaosa tuulisuojatulla FluxRing -pohjalla

 • kattilaosan ympärillä neopreenieriste, jossa myös kaatokahva sekä veden lämmönilmaisin

 • poltin piezosytyttimellä

 • juomakansi sekä pohjan suojaosa

 • tukijalka kaasupatruunalle (kaasupatruuna ei sisälly pakkaukseen vaan hankitaan erikseen)

 • käyttohjeet


 

How to jetboil

 1. Reppu auki ja keitin sekä kaasupatruuna pihalle.

 2. Poistetaan ensin pohjasuoja keittimestä ja irroitetaan juomakansi.

 3. Otetaan käyttöohjeet, poltin sekä tukijalka ulos kattilasta.

 4. Polttimesta käännetään kaasun venttiilikahva ulos, jonka jälkeen polttimen voi kiertää valmiiksi kaasupatruunaan kiinni.

 5. Tukijalka aukaistaan ja napsautetaan kaasupatruunan pohjaan tukijalan hahloilla. Tämä voi olla ensi kertaa tehtäessä olla hieman tiukka mutta napsahtaa kyllä varovasti vääntämällä paikallen. Pitää vain varoa etteivät jalat katkea. 

Kun tukijalka ja poltinosa ovat kiinni kaasupatruunassa, asetetaan ne hyvin tuulettavalle sijainnille. Huom! Polttimeen ei saa rakentaa tuulisuojaa vaan se pitää olla avoimessa sijainnissa. Pohjasuojaan on helppo laittaa kaasupatruunan suojakorkki ja käyttöohjeet etteivät ne katoa maastoon. Juomakannen voi asettaa pohjakannen päälle.
Poltin sytytetään kiertämällä kaasuventtiiliä hieman auki ja napsuttamalla sytytintä kunnes liekki syttyy. Tämän jälkeen kierretään kattilaosa paikalleen polttimen päälle. Kattilan pohjassa on pienet hahlot joihin polttimen natsat kiertyvät.
Kattilaosaan laitetaan valmistajan ohjeen mukaan n. 0,5 litraa vettä. Suurempi määrä saattaa kiehuessaan roiskua kattilasta ja aiheuttaa riskin palovammoille. Sitten odotellaan että vesi kiehuu. Neopreenisukassa on myös reunalla lämmönilmaisin, joka vaihtaa väriä valkoisesta oranssiksi kun vesi on lämmennyt 60° C -asteiseksi. 
Valmistajan ohjeet tulee lukea tarkkaan ennen käyttöä. 

Kettimen valinta 

Jetboil -retkikeittimiä on useampaa mallia. Valinta kannattaa tehdä eri mallien tuotetietoja tutkailemalla ja valita niistä se, mikä sopii parhaiten omalle käytölle. Esim. Jetboil Zip on Flash -mallia hieman kevyempi. Keveyden hintana on pienempi kattilan tilavuus ja hitaampi keittonopeus. 

 
Products‪»Attrezzatura‪»Trekking stoves‪»Fornelli a gas- ja Bruciatori‪»
Jetboil Zip 0,8L cooker Carbon
109,90 €
Jetboil Flash 2.0 PCS] 1,0L coocker nero
Products‪»Attrezzatura‪»Trekking stoves‪»Fornelli a gas- ja Bruciatori‪»
Jetboil Flash 2.0 PCS] 1,0L coocker nero
134,90 €
Jetboil Stash cooking system 0,8L
 
Products‪»Attrezzatura‪»Trekking stoves‪»Fornelli a gas- ja Bruciatori‪»
Jetboil Stash cooking system 0,8L
179,90 €


Jetboil Flash on malleista nopein. Se on soveltunut omaan käyttöön parhaiten. Ehkä sen takia, että saa kahvin nopeasti kuppiin tai ruuan hautumaan hetkessä. Kiireiselle tai nälkäiselle sopii siis mainiosti. Vaikka itsellä se kiire yleensä loppuu siihen kun kuuma kahvi on kupissa tai lusikka valmiissa ruoassa. Sen jälkeen nautitaan hetkestä.


Oheistarvikkeita Jetboililta

Products‪»Attrezzatura‪»
Trekking stoves
kaasukeittimet, nestepolttoainekeittimet, risukeittimet, nestepolttoaineet, spiirikeittimet, moni...
Jetboil MightyMo gas stove burner
 
Products‪»Attrezzatura‪»Trekking stoves‪»Fornelli a gas- ja Bruciatori‪»
Jetboil MightyMo gas stove burner
84,90 €
(1)

Jetboil Jetpower gas cartridge 450g
 
Products‪»Attrezzatura‪»Trekking stoves‪»Combustibili liquidi‪»
Jetboil Jetpower gas cartridge 450g
12,90 €
-40%
Jetboil Jetpower seoskaasu 230g
 
Products‪»Attrezzatura‪»Trekking stoves‪»Combustibili liquidi‪»
Jetboil Jetpower seoskaasu 230g
Varaston tyhjennys a partire da 5,34 €
Disponibile in magazzino
-40%
Jetboil Gas cartridge 100g
 
Products‪»Attrezzatura‪»Trekking stoves‪»Combustibili liquidi‪»
Jetboil Gas cartridge 100g
Varaston tyhjennys a partire da 4,14 €
Disponibile in magazzino

Kirjoittaja


 
Juhamatti Julkunen

Ti potrebbe interessare anche

Merinovillabokserit, miksi jokaisen miehen vaatekaapista pitäisi löytyä ainakin yhdet

Meikäläiset on tottuneet käyttämään puuvillaisia boksereita, mutta parempiakin vaihtoehtoja olisi tarjolla veitikan suojaksi. Puuvillaa on suosittu pitkään materiaalina, yllätys yllätys; edullisen valmistuskustannuksen vuoksi. Puuvilla imee kosteutta tehokkaasti, mutta se myös p...

Merinovillapipo - 5 syytä käyttää merinovillapipoa

Kun kyseessä on lämpimien ja mukavien pipojen valinta, monet suosivat merinovillapipoja. Merinovilla on luonnollinen materiaali, joka on tunnettu monista hyödyllisistä ominaisuuksistaan, ja siksi se on suosittu valinta pipojen materiaalina. Tässä artikkelissa käsitellään viittä t...

The Outdoor Enthusiast's Best Friend - An Introduction to the Use of a Wood Burning Stove

Wood burning stoves, also known as rocket stoves or twig stoves, have become increasingly popular among outdoor enthusiasts, and for good reason. These stoves are lightweight, environmentally friendly, and versatile, making them the perfect cooking solution for all kinds of outdo...
Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu
Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu