Ilmainen 100 päivän vaihto- ja palautusoikeus

Merinovillapipo - 5 syytä käyttää merinovillapipoa


Retkeily, Valintaoppaat by Juhana L., 17.10.2023
Kun kyseessä on lämpimien ja mukavien pipojen valinta, monet suosivat merinovillapipoja. Merinovilla on luonnollinen materiaali, joka on tunnettu monista hyödyllisistä ominaisuuksistaan, ja siksi se on suosittu valinta pipojen materiaalina. Tässä artikkelissa käsitellään viittä tärkeää syytä käyttää merinovillapipoa, ja selitetään, miksi se voi olla paras valinta kylmille säille.

1. Erinomainen lämpöeristys

Merinovillapipojen ensisijainen etu on niiden erinomainen lämpöeristyskyky. Merinovillakuidut ovat hienoja ja pehmeitä, ja niiden rakenne mahdollistaa tehokkaan ilman ansaantumisen, mikä pitää pään ja korvat lämpiminä kylminä päivinä. Merinovilla pystyy säilyttämään lämmön erittäin hyvin, vaikka materiaali itsessään tuntuu kevyeltä ja mukavalta päässä. Merinovillan kuidut ovat pidempiä kuin perinteisen villan, joten se sopii myös herkemmälle iholle eikä kutita villan tavoin. 

2. Hengittävyys ja kosteudenhallinta

Toinen tärkeä etu merinovillasta valmistetuissa pipoissa on niiden hengittävyys ja kyky hallita kosteutta. Merinovillakuidut imevät kosteutta iholta ja siirtävät sen ulospäin, pitäen pään kuivana ja mukavana. Tämä ominaisuus tekee merinovillapipoista loistavan valinnan aktiivisiin ulkoilma-aktiviteetteihin, kuten hiihtoon ja vaellukseen.

3. Luonnollinen antibakteerinen suoja

Merinovilla sisältää luonnollisen antibakteerisen suojan, joka estää hajujen muodostumisen. Tämä tekee merinovillapipoista ihanteellisen vaihtoehdon pitkille retkille tai ulkoilma-aktiviteeteille, joissa ei ole mahdollisuutta usein peseytyä. Voit käyttää merinovillapipoa useita päiviä peräkkäin ilman epämiellyttävien hajujen muodostumista. Usein merinovillaisten vaatteiden ja asusteiden "pesuksi" riittääkin pelkkä tuuletus. 

4. Kevyt ja joustava materiaali

Merinovillakuidut ovat erittäin ohuita ja kevyitä, mikä tekee merinovillapipoista mukavia käyttää. Ne eivät tunnu raskaalta tai painavalta päässäsi, ja ne mukautuvat hyvin erilaisiin päänmuotoihin. Tämä tekee merinovillapipoista erinomaisen valinnan pitkäaikaiseen käyttöön, esimerkiksi talvivaelluksille tai retkille. Ohuemmat merinopipot ovat etenkin urheilijoiden suosiossa - merinovilla kun tosiaan hengittää erittäin hyvin ja lämmittää myös hikisenä. Merinovillaneulos on hyvin joustavaa, joten pipo sopii päähän kuin päähän. Ei hiosta eikä purista!

5. Ympäristöystävällinen valinta

Merinovilla on luonnonmateriaali, joka tulee merinolampaista. Valitsemalla merinovillapipon tuet kestävää tekstiiliteollisuutta ja vähennät ympäristövaikutuksia. Merinolampaiden villantuotanto on ympäristöystävällisempää kuin useimpien synteettisten materiaalien valmistusprosessit, ja merinovillakuidut ovat biohajoavia. Vähäisempi pesutarve kuormittaa luontoa vähemmän. Kaikki Erätukun merinovillatuotteet ovat täysin mulesing-vapaita. 

jussa merinovillapipo

Yhteenveto

Merinovillapipot tarjoavat useita etuja, jotka tekevät niistä houkuttelevan valinnan kylmiin säihin. Niiden erinomainen lämpöeristys, hengittävyys, antibakteerinen suoja, keveys ja ympäristöystävällisyys tekevät niistä monipuolisen vaihtoehdon ulkoilma-aktiviteetteihin ja päivittäiseen käyttöön. Kun valitset merinovillapipon, voit nauttia lämmöstä ja mukavuudesta samalla kun teet ympäristöystävällisen valinnan.

Artikkelin tiedot perustuvat tutkimukseen ja materiaaleihin saatavilla olevan tiedon perusteella. Tarkista aina tuotekohtaiset tiedot ja valmistajan suositukset ennen tuotteen hankintaa.

Suosituimmat merinopipomme ovat olleet Anarin valmistamat Jussa- sarjan pipot. Pipot valmistetaan Suomessa, ja ne ovatkin saaneet runsaasti kiitosta asiakkailtamme. Lue arvostelut! 

Lähteet & hyödyllistä lisätietoa:

Devold- luonnon oma supermateriaali (artikkeli englanniksi)

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Merinovillabokserit, miksi jokaisen miehen vaatekaapista pitäisi löytyä ainakin yhdet

Meikäläiset on tottuneet käyttämään puuvillaisia boksereita, mutta parempiakin vaihtoehtoja olisi tarjolla veitikan suojaksi. Puuvillaa on suosittu pitkään materiaalina, yllätys yllätys; edullisen valmistuskustannuksen vuoksi. Puuvilla imee kosteutta tehokkaasti, mutta se myös p...

Kiinnostavimmat riistakamerat 2023

Tähän artikkeliin kokosimme vinkit sekä mielenkiintoisimmat riistakamerat valikoimastamme kaudelta 2023. Lue vinkit ja tilaa kamera helposti verkkokaupastamme.

5 Parasta riippumattoa kaudelle 2023 – Kokemukset ja arviot

Kokosimme vinkit riippumaton valintaan. Etsit sitten riippumattoa vaellukselle, mökille tai road tripille, koitamme tässä artikkelissa vastata mahdollisimman kattavasti kysymyksiisi! Tutkimme ja testasimme riippumattoja, ja valkkasimme sinulle parhaat päältä. Parhaat riippum...
Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu
Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu