Ilmainen 100 päivän vaihto- ja palautusoikeus

Testissä Burrelin kiikarit etäisyysmittarilla


Metsästys, Latvalinnustus, Katselukiikarit by Joni M., 10.12.2021


Sain tilaisuuden tutustua tarkemmin tähän kiinnostavaan Burrel Diamond Pro 10x42 RF kiikariin, eli kiikariin etäisyysmittarilla. Tämä teksti kertoo kokemukseni kiikareista ja käyttöohjeet, miten niitä käytetään.
 

Ensitunnelmat kiikarista

Ensi vaikutelma paketista ottaessa oli jykevä. Tällä meinaan sitä, ettei kyseessä ole mikään höyhenen kevyt laite, vaan paino antaa vaikutelman laadukkaasta tuotteesta. Kiikarissa on linssisuojat molemmissa päissä, myös etäisyysmittarin linssissä. Tämä on pieni, mutta erittäin tarpeellinen asia, jotta linssit pysyvät puhtaana metsässä kulkiessa. Linssinsuojat helpottavat myös site, että kiikarit samantien käyttettävissä ilman puhdistusliinan kaivamista taskusta. Mukana tulee myös kaulahihna, jossa on pehmeä geelipehmuste. Ruuvattavan pyöreän luukun takaa löytyy paristokotelo ja paristona toimii CR2.
 

Joni Magan tekstit  
  

Tekniset tiedot

  • Todella suorituskykyiset ja valovoimaisella optiikalla varustetut kiikarit
  • Toimivat myös etäisyysmittarina
  • Helppokäyttöisissä kiikareissa on myös automaattitarkennus ja skannaustoiminto
  • 10-kertainen suurennos
  • Maksimimittausetäisyys: 1 600 m
  • Pakkauksessa myös kantolaukku ja geelipehmustettu kantohihna
  • Toimii CR2 -paristolla (ei sisälly pakkaukseen) 
  • Lisää tietoa kiikareista: Burrel Diamond Pro 10x42 RF


Kokoaminen ja käyttö

Avatessani paristokotelon, huomasin, että paristo ei sisältynyt pakkaukseen. Kävin laittamassa kengät jalkaan ja matkasin kohti kauppaa, koska olihan näitä kiikareita pakko päästä testaamaan samantien!

Kiikarin automaattitarkennus on erittäin hyvä. Käytännössä tämä automaattitarkennus tarkoittaa siis sitä, että ei tarvitse säätää kuin silmän etäisyys ja omat +/- kohalleen ja tämän jälkeen kiikari tarkentuu automaattisesti katsomaasi kohtaan. Säätäminen on helppoa ja tapahtuu pyörittämällä linssejä. Silmän etäisyydensäätö on hivenen ehkä jopa turhan löysä, muttei kuitenkaan liian löysä. Saattaa myös olla, että itse vain jotenkin tukee kiikareita päätä vasten liian rajusti aiheuttaen tämän tunteen.

Joni Magan tekstit


Nappeja on kaksi, power ja mode, eli kiikarit ovat helppokäyttöiset ilman turhia kikkailuja. Kahdella napilla hoidetaan koko kiikareiden käyttö. Powerista virta päälle ja pois, modesta mittaus. Autofocus on kohtuu ranttu lähialueiden tarkennukseen silmävälin säädöstä, mutta etenkin vähän kauemmas katsottaessa samaa ongelmaa ei ole havaittavissa. Tärkeintä kiikareiden kanssa on säätää silmät erikseen noin sataan metriin kohdilleen ja kun +/-, etäisyys ja silmäväli on kohdallaan niin käyttö on mukavaa ja helppoa.


Käyttökokemukset

Olen tällä kiikarilla kiikaroinut niin lintuja hakkuu- ja suo-aukoilla kuin myös isompaakin riistaa ja esimerkiksi metsoa puusta löytyy ainakin 443 metriin. Mittaus onnistuu oikein hyvin kunhan pitää käden vakaana. Aukon reunamilta on saanut yli 1000m päästä kohteita linssiin. Helppoa kun voi kiikaroinnin lomassa laittaa skannaustoiminnon eli juoksevat metrit päälle, niin näkee kokoajan informaatiota kohteen etäisyydestä kiikaroidessa. Tämä helpottaa huomattavasti, kun miettii, ettei tarvitse erikseen alkaa kaivamaan taskun pohjalta etäisyysmittaria ja alkaa etsimään kohdetta uudelleen.

Joni Magan tekstit


Lumikelit ja jää tuottavat hetkittäin ongelmia mittareille heijastavuutensa vuoksi. Niistäkin haasteista on Burrelilla tähän mennessä selvitty kunnialla, kun on saanut tuettua kädet niin, että saa kohteesta varman peilauksen takaisin. Lumettomana aikana tätä ei tietenkään esiinny.

Myönnän, että aluksi olin hieman skeptinen, tuleeko nämä etäisyysmittarilla varustetut kiikarit tarpeeseen. Eipä tarvitse epäillä enää - tämän syksyn jälkeen en osaisi olla ilman tätä yhdistelmää, enkä ole vielä tämän kauden testipätkän aikana löytänyt moitittavaa. Reissuja ja yhteisiä riistalaukauksia on meillä kiikareiden kanssa takana jo monia ja niitä tulee vielä paljon paljon lisää! Pystyn varauksetta suositella tätä tuotetta etenkin metsästäjälle joka haluaa kiikarit ja etäisyysmittarin samaan pakettiin ja ottaa niiden avulla kaikki irti rakkaan harrastuksen parissa.
 

Tuotteet‪»Varusteet‪»Optiikka‪»
Katselukiikarit
Etäisyysmittarit
Tuotteet‪»Varusteet‪»Optiikka‪»
Etäisyysmittarit


Joni Magan tekstit


Kirjoittaja


Joni Magga

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Latvalinnunpyynti - Testissä Anar Muohta -lumipuku

Latvalinnunpyynti Tammikuun pakkasilla on yksi hienoimpia metsästyksen muotoja. Lumiset ja kuuraiset metsät ympärillä, suksien alla nariseva pakkaslumi sekä hyvällä tuurilla Tammikuun matalalta paistava aurinko. Tunnelma on mahtava.  Aikaisemmilla latvalinnustus kerroilla päälle ...

Riistakameran valinta

Riistakameran valinta voi olla hämmentävää hommaa, varsinkin jos ei ole kameroihin aiemmin liiemmin perehtynyt. Tässä tekstissä jaan vinkkejä riistakameroiden käyttöön. Toivottavasti tästä on apua riistakameran valinnassa sekä käytössä!
Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu
Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu