Ilmainen 100 päivän vaihto- ja palautusoikeus

Jigikalastus – Parhaat tulokset 2023 jigauskaudelle


by Juhana L., 13.4.2023Jigikalastus – Parhaat tulokset 2023 jigauskaudelle

Jigikalustukseen käytettävät jigit koostuvat painotetusta koukusta, johon on kiinnitetty pehmeä kumisyötti. Jigin tarkoitus on jäljitellä saaliin luonnollista liikettä vedessä ja siten houkutella kaloja sitä kohti.

Jigikalastustekniikka on saavuttanut valtavan suosion kalastajien keskuudessa, koska se on tehokas ja hauska tapa kalastaa. Tekniikka sisältää jigin pomppimisen tai nykimisen ylös ja alas vedessä, mikä saa sen liikkumaan epäsäännöllisesti haavoittuneen tai kuolevan saaliin näköisesti. Tämä epäsäännöllinen liike laukaisee kaloissa vaistomaisen reaktion, joka saa ne hyökkäämään jigiä kohti napakasti.


Kuha jigi

Kuhan jigaus on yksi suosituimmista jigikalastuksen muodoista. Kuhajigin käyttö voi olla uskomattoman palkitsevaa kalastajille, jotka haluavat saada isoja kuhia syvistä vesistä. Jigaus onkin yksi helpoimmista tavoista tavoittaa kuhat syvänteistä.Kuhan jigaus keväällä

Kuhan jigaus on jännittävin tapa kalastaa kevätkuukausina. Jiggaus on suosittu kuhapyyntitekniikka, ja siinä käytetään painotettua viehettä, joka pomppii ylös ja alas vedessä saaliin liikkeen simuloimiseksi. Tämä menetelmä vaatii taitoa ja kärsivällisyyttä, mutta se voi olla uskomattoman palkitsevaa, kun se tehdään oikein.

Avain onnistuneeseen kuhan jigaukseen on valita oikea jigi olosuhteisiin, joissa kalastat. Jigin painoa tulee säätää sen mukaan, kuinka syvältä kalastat ja kuinka nopeasti virtaus liikkuu. On myös tärkeää valita väri, joka erottuu vedestä kauhistuttamatta kaloja.

Kuhaa jigattaessa on tärkeää pitää vavan kärki korkealla, jotta tunnet jokaisen pureman.


Kuhan jigaus kesälläKuhan jigikalastus kesällä on huippulaji haastetta kaipaavalle kalastajalle. Tämäntyyppinen kalastus vaatii taitoa, kärsivällisyyttä ja tietoa kuhan tottumuksista ja malleista. Jig-kalastus on tekniikka, jossa käytetään painotettua viehettä saaliin liikkeen simuloimiseen, jolloin saadaan petokaloille vastustamaton syötti.

Kesäkuukausina kuha siirtyy usein syvemmille ja viileämmille vesille pintavesien lämmetessä. Tämä tekee niistä vaikeampaa paikantaa ja saada kiinni. Oikeilla välineillä ja jigeillä kuha on kuitenkin napattavissa syvältäkin! On tärkeää käyttää jigejä, jotka vastaavat syvissä vesissä esiintyvän luonnollisen saaliin, kuten minnowien tai rapujen kokoa ja väriä.

Jos haluat lisätä onnistumismahdollisuuksiasi kesällä kuhan jigikalastuksessa, harkitse kaikuluotaimen käyttöä.


Kuhan jigaus syksyllä

Kuha jigikalastus on kalastajien suosittu harrastus syyskaudella. Kesän loputtua kuha siirtyy matalampiin vesiin etsimään ravintoa, jolloin ne ovat kalastajien ulottuvilla. Jig-kalastus on yksi tehokkaimmista tavoista saada kuhaa tänä aikana.

Syksyinen kuhan jigikalastus on jännittävä ja haastava kokemus. Syksy tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet isojen kuhien pyyntiin, kun ne liikkuvat matalille vesille syömään ennen talven tuloa. 

Jigikalastus on erittäin tehokasta syksyllä, jolloin kuha on yleensä aktiivisempi matalilla alueilla, kuten rikkakasvien ja syvänteiden reunoilla.

Myös syksyllä jigatessa on tärkeää valita oikean kokoiset ja väriset jigit veden syvyyden, lämpötilan ja kirkkauden mukaan.


Parhaat kuha jigit

Kuhakalastus on kasvattanut suosiotaan viime vuosina, eikä ole mikään salaisuus, että jigikalastus on yksi tehokkaimmista tavoista saada kuhaa. Kuhan jigikalastus vaatii erityisiä taitoja sekä oikeanlaisia laitteita. Oikean jigin valinta voi ratkaista tuleeko saalista vai palaatko reissulta tyhjin käsin

Kun tulee valita jigit kuhalle, markkinoilla on paljon vaihtoehtoja. Pehmeistä muovista metallisiin jigeihin jokaisella tyypillä on omat ainutlaatuiset etunsa ja haittansa. Yksi suosittu vaihtoehto on hiusjigi – nämä vieheet jäljittelevät saalista, kuten minnowia tai pieniä kaloja, ja ne houkuttelevat erinomaisesti nälkäisen kuhan iskejä hämärässä. Toinen vaihtoehto on swimbait-jigi – näissä vieheissä on realistinen uintitoiminto, joka voi olla vastustamaton petokaloille, kuten kuhalle.

-50%
Jasu Ukko kalajigi 7cm, 4kpl
»
Tuotteet‪»Lajit‪»Kalastus‪»Jigit‪»
Jasu Ukko kalajigi 7cm, 4kpl
Vantaan loppuunmyynti alkaen 1,75 €
Heti saatavilla
-50%
Jasu Sirppi jigi 7cm - 4kpl
»
Tuotteet‪»Lajit‪»Kalastus‪»Jigit‪»
Jasu Sirppi jigi 7cm - 4kpl
Vantaan loppuunmyynti alkaen 1,95 €
Heti saatavilla
-40%
Jasu Sirppi kalajigilajitelma 7cm 30kpl + jigipäät
 
Tuotteet‪»Lajit‪»Kalastus‪»Jigit‪»Jigilajitelmat‪»
Jasu Sirppi kalajigilajitelma 7cm 30kpl + jigipäät
Vantaan loppuunmyynti alkaen 14,88 €
Heti saatavilla
Kuha jigin värit

Jigikalastus on yksi suosittu kuhan pyydystystekniikka, ja oikean jigivärin valitseminen voi vaikuttaa ratkaisevasti.

Kun valitset jigin värejä kuhalle, on tärkeää ottaa huomioon veden kirkkaus, valo-olosuhteet ja saalislajit. Kirkkaassa vedessä, jossa on hyvä näkyvyys, vaaleammat värit, kuten valkoinen tai hopea, voivat olla tehokkaita jäljittelemään pieniä syöttikaloja, joista kuhat pitävät. Toisaalta hämärässä vedessä tai heikossa valaistuksessa tummemmat värit, kuten musta tai ruskea, voivat erottua paremmin taustasta ja houkutella enemmän.


Ahven jigi
Ahvenen jigaus

Ahvenen jigaus on superhauska tapa kalastaa ahventa. Ahvenen jigaaminen vaatii yleensä juuri ahvenelle tarkoitetun jigin, joka jäljittelee pienten saaliskalojen liikettä ahvenen houkuttelemiseksi.

Ahvenen jigaamista varten Suosittelemme kevyttä tai keskikokoista vapaa herkällä kärjellä. Siiman tulee myös olla kevyt, jotta varmasit huomaat pienemmätkin nykäisyt!

Ahvenen kalastukseen jigiä valittaessa on tärkeää valita sellainen, joka parhaiten vastaa kalastettavan vesistön luonnollista ravintoa.


Ahvenen jigaus syksyllä

Ahvenen jigaaminen syksyllä on yksi tehokkaimmista tavoista ahvenenpyyntiin. Syksyllä, kun veden lämpötilat alkavat laskea ja kalat aktivoituvat, ahvenen jigaaminen tarjoaa hyvän mahdollisuuden saada isompia yksilöitä.


Parhaat ahven jigit

Ahvenen jigausta voi tehdä sekä makeassa että suolaisessa vedessä. Se on monipuolinen ja jännittävä tapa kalastaa. Parhaiden ahven jigien valinnassa on otettava huomioon useita tekijöitä.

Ensinnäkin jigin koko ja paino tulee ottaa huomioon siinä, missä syvyydess kalastat. Pienemmät jigit ovat yleensä parempia matalissa vesissä. Joessa matalalla myös virtaukset ovat kevyempiä. Suuremmat jigit toimivat hyvin syvissä vesissä tai virtaavimmassa paikoissa jos kalastat joella.

Parhaiden ahvenjigien valinnassa on myös syytä huomioida jigin materiaalin laatu ja kestävyys!
 

Ahven jigi värit

Yksi tärkeä tekijä, joka määrää ahvenen jigauksen onnistumisen, on jigin väri.

Eri värit voivat houkutella eri kalalajeja, ja ahvenen kohdalla tietyt värit toimivat paremmin kuin toiset. Kokeneet kalastajat ovat havainneet, että kirkkaat ja eloisat värit, kuten chartreuse, oranssi ja fluoresoiva vihreä, toimivat yleensä hyvin ahvenille. Näiden värien uskotaan muistuttavan saalista, kuten minnowia tai hyönteisiä, jotka ovat tavallisia ahvenen ravintolähteitä.

Toisaalta neutraalimmat tai luonnollisemman näköiset värit, kuten ruskea tai musta, eivät välttämättä ole yhtä tehokkaita ahvenen pyydystessä, koska ne eivät erotu hämärässä vedessä kuten kirkkaammat sävyt.


Jigikalastus setti

Jigisetit

-50%
Jasu Louhi jigilajitelma 10cm 12kpl +jigipäät ahven ja kuha
 
Tuotteet‪»Lajit‪»Kalastus‪»Jigit‪»Jigilajitelmat‪»
Jasu Louhi jigilajitelma 10cm 12kpl +jigipäät ahven ja kuha
Vantaan loppuunmyynti alkaen 6,45 €
Heti saatavilla

Jasu Jigi

-50%
Jasu Ukko kalajigi 7cm, 4kpl
»
Tuotteet‪»Lajit‪»Kalastus‪»Jigit‪»
Jasu Ukko kalajigi 7cm, 4kpl
Vantaan loppuunmyynti alkaen 1,75 €
Heti saatavilla
-50%
Jasu Louhi kalajigi 10cm 3kpl/pkt
»
Tuotteet‪»Lajit‪»Kalastus‪»Jigit‪»
Jasu Louhi kalajigi 10cm 3kpl/pkt
Vantaan loppuunmyynti alkaen 1,95 €
Heti saatavilla
-49%
Jasu Ukko kalajigi 3cm - 5kpl
»
Tuotteet‪»Lajit‪»Kalastus‪»Jigit‪»
Jasu Ukko kalajigi 3cm - 5kpl
Vantaan loppuunmyynti alkaen 1,49 €
Heti saatavilla

Hauki jigi

Hauen jigausta voi harrastaa ympäri vuoden, mutta se on erityisen tehokasta kylminä kuukausina, koska hauki vetäytyy yleensä syvemmille vesille.

Jotta hauen saalistus onnistuisi, on tärkeää valita oikeat välineet. Hauen jigaukseen suositellaan keskiraskasta vapaa, jossa on nopeatoiminen kärki ja vahva selkäranka. Kelan on hyvä olla riittävän ison, jotta saat kammettua isommankin vonkaleen tehokkaasi. Siiman tulee myös olla riittävän vahva kestämään suuria saaliita ja kestämään kivien ja muiden vedenalaisten esteiden aiheuttamaa hankausta. Hauen jigauksessa kannattaakin käyttää haukiperuketta.


Parhaat haukishadit eli haukijigit

Tärkein valinta hauen jigaamisessa on haukijigi eli haukishadi. Nämä erikoisjigit on suunniteltu isojen haukien pyydystämiseen ja ne ovat erittäin tehokkaita oikein käytettynä.

Parhaiden haukijigien valinnassa on otettava huomioon monia tekijöitä. Yksi ratkaiseva tekijä on jigin koko ja paino. Raskaammat jigit sopivat paremmin syvään veteen, kun taas kevyemmät toimivat hyvin matalilla alueilla. Toinen tärkeä näkökohta on jigin väri ja muotoilu. Kirkkaanväriset jigit, jotka jäljittelevät varjoja tai muita syöttikaloja, voivat olla erittäin tehokkaita houkuttelemaan nälkäisen hauen iskuja.

Kaiken kaikkiaan tarjolla on monia erinomaisia vaihtoehtoja niille, jotka haluavat ostaa hauen jigejä.


Paras jigi peruke hauelle

Jigikalastuskin vaatii joskus perukkeen. Hyvälaatuisen jigiperukkeen tulee kestää isonkin hauen puremat ja estää siiman katkeaminen. Sen tulisi myös olla riittävän joustava mahdollistaakseen syötin tai jigin luonnollisen liikkeen säilyttäen samalla lujuuden ja kestävyyden. Hauen jigaukseen suosittelemme tätä peruketta:


Monni Peruke kaksoislukolla 6" 10kg 3kpl
 
Tuotteet‪»Varusteet‪»Haavit, lukot, perukkeet ja muut tarvikkeet‪»
Monni Peruke kaksoislukolla 6" 10kg 3kpl
2,90 €
(1)Pilkki jigiAhven pilkki jigi

Jasu Tiera kalajigilajitelma 8cm 16kpl + jigipäät
 
Tuotteet‪»Lajit‪»Kalastus‪»Jigit‪»Jigilajitelmat‪»
Jasu Tiera kalajigilajitelma 8cm 16kpl + jigipäät
12,90 €
-50%
Jasu Tiera kalajigi V-pyrstö 4cm, 5kpl
»
Tuotteet‪»Lajit‪»Kalastus‪»Jigit‪»
Jasu Tiera kalajigi V-pyrstö 4cm, 5kpl
Vantaan loppuunmyynti alkaen 1,95 €
Heti saatavilla
-50%
Jasu Tiera kalajigi V-pyrstö 6cm - 5kpl
»
Tuotteet‪»Lajit‪»Kalastus‪»Jigit‪»
Jasu Tiera kalajigi V-pyrstö 6cm - 5kpl
Vantaan loppuunmyynti alkaen 1,95 €
Heti saatavilla


Pilkkijigilajitelma


Jasu Tiera kalajigilajitelma 8cm 16kpl + jigipäät
 
Tuotteet‪»Lajit‪»Kalastus‪»Jigit‪»Jigilajitelmat‪»
Jasu Tiera kalajigilajitelma 8cm 16kpl + jigipäät
12,90 €


Pilkkijigipää


-43%
Jasu Wolfram pilkkijigipää, oranssi, 2kpl
 
Tuotteet‪»Lajit‪»Kalastus‪»Pilkkiminen‪»Pilkkijigipäät‪»
Jasu Wolfram pilkkijigipää, oranssi, 2kpl
Vantaan loppuunmyynti alkaen 3,72 €
Heti saatavilla
-43%
Jasu Wolfram pilkkijigipää, kulta, 2kpl
 
Tuotteet‪»Lajit‪»Kalastus‪»Pilkkiminen‪»Pilkkijigipäät‪»
Jasu Wolfram pilkkijigipää, kulta, 2kpl
Vantaan loppuunmyynti alkaen 3,72 €
Heti saatavilla
-43%
Jasu Wolfram pilkkijigipää, keltainen, 2kpl
 
Tuotteet‪»Lajit‪»Kalastus‪»Pilkkiminen‪»Pilkkijigipäät‪»
Jasu Wolfram pilkkijigipää, keltainen, 2kpl
Vantaan loppuunmyynti alkaen 3,72 €
Heti saatavilla


Jigipilkkisetti

Lähteet

Eumer Youtube    (Vahva suositus, kanavalla paljon viihdyttävää ja opettavaista sisältöä!)
Eumer kotisivut

Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu
Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu