Ilmainen 100 päivän vaihto- ja palautusoikeus

Kiinnostavimmat riistakamerat 2023


Riistakamerat, Valintaoppaat by Juhana L., 11.10.2023
Jos olet innokas metsästäjä, mökinomistaja tai haluat yksinkertaisesti tietää, mitä tapahtuu ympärilläsi luonnossa, riistakamerat voivat olla loistava investointi. Vuonna 2023 tuli markkinoille poikkeuksellisen monia kiinnostavia vaihtoehtoja, jotka tarjoavat edistyneitä ominaisuuksia ja helppokäyttöisyyttä -sekä hieman yllättäen erittäin houkuttelevia hintoja! Tässä artikkelissa esittelemme kattavan valikoiman riistakameroita, jotka ovat saatavilla Erätukun verkkokaupasta.

Meillä on pitkä kokemus erilaisten riistakameroiden käytöstä ja myynnistä. Kokemus on osoittanut, että vähiten asiakastyytyväisyyttä on kameroissa, jotka ovat vaikeita käyttää. Olemme siis päätyneet valikoimaan kameramme tarkasti niin, että kuka tahansa osaa ne virittää käyttökuntoon ja että kamerat pelaa toivotulla tavalla. 

Riistakamerat ja niiden monipuoliset käyttötarkoitukset

Riistakamerat ovat kompakteja ja kestäviä laitteita, jotka on suunniteltu tallentamaan kuvia ja videoita ulkona luonnossa. Niitä voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin, kuten mökinvalvontaan, riistan kuvaamiseen ja pihojen valvontaan. Näiden monipuolisten käyttötarkoitusten ansiosta riistakamerat ovat suosittuja sekä luontoharrastajien että mökinomistajien keskuudessa. Riistakameroilla valvotaankin nykyään huomattavan paljon myös pihoja sekä rakennustyömaita. Riistakameroita on karkeasti kahta sorttia: lähettäviä ja ei lähettäviä, jotka molemmat toimivat käyttötarkoituksesta riippuen oikein hyvin. Riistakameroissa on välähtämätön infrapunasalama, joten kamera kuvaa myös yöaikaan mustavalkoisia kuvia. 

riistakamera-karhu

Riistakameroiden monipuoliset asetusmahdollisuudet

Riistakameroita voidaan säätää yleisesti ottaen todella monipuolisesti. Esimerkiksi: haluatko tapahtumat kuvina vai videoina, mihin kellon aikaan otetaan kuvia ja montako kuvaa maksimissaan päivässä. Asetusten teko on erittäin yksinkertaista ja useissa malleissa asetuksia voi muuttaa myös etänä kännykkäsovelluksen avulla. 

Muutama kätevä asetus: 
 • Riistakameran ajastus. Tätä käytetään erityisesti pihojen ja työmaiden valvontaan. Riistakameran voi ajastaa niin, että otetaan kuvia/videoita vain esimerkiksi yöaikaan tai työaikojen ulkopuolella. 
 • Herkkyyden säätö; kuinka herkästi haluat kuvan otettavan? Herkin tila saattaa olla jopa liian herkkä, (tallentaa oksien heilumisen tuulella) joten monet käyttävät keskitasoa, jolloin kuviin päätyy kaikki oravaa isommat. 
 • Montako kuvaa sarjassa / kuinka pitkiä videoita
 • Muistikortin ylikirjoitus - näin kortti ei mene ikinä "täyteen" vaan kamera alkaa tallentaa uudet kuvat vanhimpien kuvien päälle.

Mökinvalvonta riistakameralla

Riistakamerat ovat erinomainen valinta mökinvalvontaan. Ne voivat auttaa sinua pitämään silmällä mökkisi ympäristöä silloin, kun et ole paikalla. Riistakamerat ovat varustettu liiketunnistimilla, jotka aktivoituvat aina, kun liikettä havaitaan kameran näkökentässä. Tämä tarkoittaa, että lähettävillä riistakameroilla saat ilmoituksen ja kuvia, kun joku tai jokin liikkuu mökkisi lähistöllä. Lähettävän riistakameran muutamia hyötyjä mökinomistajalle:
 • Valvonta
 • Kun kamera on lähettävä, ehdit saada vierailijasta kuvamateriaalia vaikka kamera päätyisikin voron matkaan.
 • Näet pihapiirissä vierailevat eläimet
 • Joissain malleissa on myös LIVE-ominaisuudet tai voit pyytää riistakameralta tämänhetkistä kuvaa - näet esimerkiksi sään mökillä. Tämä oli allekirjoittaneelle hyvä ominaisuus, kun mökki on saaressa ja syysmyrskyt kaatoivat puita. 

Riistan kuvaus

Jos olet metsästäjä, riistakamera voi olla korvaamaton apuväline. Voit sijoittaa kameran strategisesti metsään ja asettaa sen kuvaamaan aina, kun riista kulkee sen ohi. Tämä antaa sinulle arvokasta tietoa riistan liikkeistä ja auttaa sinua suunnittelemaan metsästysretkesi paremmin.

riistakamera-hirvet-yo

Pihojen valvonta riistakameralla

Riistakamerat soveltuvat myös pihojen valvontaan. Ne voivat auttaa sinua pitämään silmällä pihasi ja mahdolliset vierailijat. Monet riistakamerat pystyvät tallentamaan kuvia ja videoita sekä päivällä että yöllä, joten voit olla varma siitä, että kaikki tapahtumat tallentuvat. Riistakamerat käyttävät poikkeuksetta välähtämätöntä, ihmissilmälle näkymätöntä infrapuna-lediä, joten mahdollisten ei-toivottujen vieraiden on vaikeampi havaita valvontaa. Huomaathan kuitenkin, että mahdollisesta kameravalvonnasta tontilla on ilmoitettava selkeästi. Voit tehdä sen helposti tällä Burrelin kylttipaketilla: 

-40%
Burrel Riistakamerat Valvontakyltti ja 2kpl ikkunatarroja
 
Tuotteet‪»Varusteet‪»Riistakameratarvikkeet‪»
Burrel Riistakamerat Valvontakyltti ja 2kpl ikkunatarroja
Varaston tyhjennys alkaen 9,00 €
(1)
Heti saatavillaLähettävät ja ei-lähettävät riistakamerat; erot ja kustannukset

Lähettävän ja ei-lähettävän riistakameran erot on varmasti melko päivänselvät: toiset kirjaimellisesti lähettää kuvat eteenpäin kun ei-lähettävä malli tallentaa kuvat pelkästään muistikortille. Mielestäni kumpikaan ei ole toistaan parempi, vaan kamera kannattaa aina valita käyttötarkoituksen mukaan.

Aika usein kysellään lähettävien riistakameroiden kustannuksista - mitä se kuvien ja videoiden lähettäminen maksaa? Tämä on onneksi nykypäivänä jo melko edullista, kun media voidaan lähettää kätevästi nettiverkkoa hyödyntäen sähköpostiin tai kameran kännykkäsovellukseen. Hinnat vaihtelee hieman operaattoreittain, mutta esimerkiksi allekirjoittaneella on Elisan riistakameraliittymä, joka maksaa kuukausittain 7,99€. Liittymiä saa myös edullisemmin, kirjoitushetkellä edullisin liittymä taisi olla Telialla 3,99€. Kannattaa varmistaa, millä operaattorilla on paras kuuluvuus riistakameran alueella ja valita sen mukaan. 


Erätukun valikoima kiinnostavimpia riistakameroita 2023

Tässä artikkelissa esittelemme Erätukun valikoiman kiinnostavimpia riistakameroita vuonna 2023. Nämä kamerat tarjoavat erilaisia ominaisuuksia ja soveltuvat erilaisiin käyttötarkoituksiin. 

Burrel Edge HD Riistakamera

 • HD-kuvanlaatu
 • PIR-liiketunnistin
 • Soveltuu mökinvalvontaan ja riistan kuvaamiseen
 • Tallentaa kuvat muistikortille


Niteforce 4G Live Riistakamera Live 360 Green

 • 4G-tuki, livekuva jota mahdollista liikutella puhelimen sovelluksella 355astetta.
 • Mikrofonit kahteen suuntaan, joten voit halutessasi huikata terveiset kameran päähän.
 • 355 asteen kuvantallennus
 • Infrapunasalama
 • Soveltuu monipuoliseen käyttöönBurrel S12 HD SMS Pro 4G Lähettävä Riistakamera

 • Lähetysmahdollisuus myös SMS:llä
 • HD-kuvanlaatu
 • Soveltuu mökinvalvontaan ja riistan kuvaamiseen
 • Hyväksi havaittu Burrel+ kännykkäsovelluksella näet helposti kuvat puhelimestasi ja muutat tarvittaessa kameran asetuksia
Burrel Riistakamerat S12 HD+ SMS Pro 4G lähettävä riistakamera
 
Tuotteet‪»Varusteet‪»Riistakamerat‪»
Burrel Riistakamerat S12 HD+ SMS Pro 4G lähettävä riistakamera
239,00 €
(2)


Niteforce Riistakamera Mini 20MP HD Inframusta Salama 

 • Edullinen 20 megapikselin kamera
 • Tallentaa kuvat muistikortille
 • Kompakti koko
 • Soveltuu pihojen valvontaan
Niteforce Riistakamera Mini 20MP HD, Inframusta salama
 
Tuotteet‪»Varusteet‪»Riistakamerat‪»
Niteforce Riistakamera Mini 20MP HD, Inframusta salama
79,90 €
(4)


Niteforce EZMail 20MP FullHD 4G Sähköpostiin Lähettävä Riistakamera 

 • Lähettää kuvat sähköpostiin
 • 20 megapikselin kamera
 • Full HD -video
 • Erittäin helppo käyttö - lisää vain sähköpostiosoite


Burrel S22WA Brown Lähettävä Riistakamera 

 • Lähetysmahdollisuus SMS:llä
 • HD-kuvanlaatu
 • Mahdollisuus käyttää myös 12V akkua
 • Burrel+ sovellus
Burrel Riistakamerat S22WA Brown -lähettävä riistakamera
 
Tuotteet‪»Varusteet‪»Riistakamerat‪»
Burrel Riistakamerat S22WA Brown -lähettävä riistakamera
299,00 €


Riistakameroiden lisätarvikkeet

Riistakameroihin on saatavilla runsaasti lisävarusteita. Yleisimmät lisävarusteet ovat varmastikkin muistikortit, akut sekä niihin virtapiuhat. Yksi yleisimmistä syistä, miksi kamera "ei toimi" on juurikin sopimaton muistikortti. Suosittelemme aina varmistamaan muistikortin yhteensopivuuden kameran kanssa. Valikoimaan olemme ottaneet vain kortteja, jotka käyvät kaikkiin myymiimme riistakameroihin.

Niteforce Aurinkopaneeli akku
 
Tuotteet‪»Varusteet‪»Riistakameratarvikkeet‪»Akut‪»
Niteforce Aurinkopaneeli akku
89,00 €
Niteforce 2.4m Akkujohto jännitteen alentajalla 18V-12V > 6V
 
Tuotteet‪»Varusteet‪»Riistakameratarvikkeet‪»Akkujohdot ja -laturit‪»
Niteforce 2.4m Akkujohto jännitteen alentajalla 18V-12V > 6V
17,90 €
(6)


Lähteitä & hyödyllisiä linkkejä:

Burrel Plus
Korpimakasiini esittelee Burrelin riistakameran käyttöönoton
Niteforce (valmistajan kotisivut)

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Merinovillabokserit, miksi jokaisen miehen vaatekaapista pitäisi löytyä ainakin yhdet

Meikäläiset on tottuneet käyttämään puuvillaisia boksereita, mutta parempiakin vaihtoehtoja olisi tarjolla veitikan suojaksi. Puuvillaa on suosittu pitkään materiaalina, yllätys yllätys; edullisen valmistuskustannuksen vuoksi. Puuvilla imee kosteutta tehokkaasti, mutta se myös p...

Merinovillapipo - 5 syytä käyttää merinovillapipoa

Tässä artikkelissa esittelemme viisi hyvää syytä, miksi merinovillapipo on erinomainen valinta ulkoiluun. Tutustu artikkeliin ja kurkkaa tuotesuositukset! Voit myös tilata helposti omat merinovillasi meiltä verkkokaupasta - tuotteilla on 100päivän ilmainen vaihto- ja palautusoike...

5 Parasta riippumattoa kaudelle 2023 – Kokemukset ja arviot

Kokosimme vinkit riippumaton valintaan. Etsit sitten riippumattoa vaellukselle, mökille tai road tripille, koitamme tässä artikkelissa vastata mahdollisimman kattavasti kysymyksiisi! Tutkimme ja testasimme riippumattoja, ja valkkasimme sinulle parhaat päältä. Parhaat riippum...
Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu
Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu Etusivu